Meditation


Varför meditation?!

Ofta får man rådet att meditera, men många kommer inte igång hemma på kammaren då huvudet är fullt med tankar och stress så känslan blir att man inte har tid just nu. 


När man träffas i en grupp av människor med samma intention händer ofta något magiskt. I en grupp blir det lättare då den gemensamma energin bär gruppen och jag som leder er håller energin och tar ansvar för att ni är trygga.
Ingenting kommer att ske som du inte vill eller är redo för.

Varför är det bra att meditera?
Att lära sig meditera är som allt annat du är ovan vid. Öva och övning ger färdighet!
Jag kan likna en meditation som att man måste rensa datorn ibland. Blir det för mycket information på hårddisken så kraschar datorn. Så är det även med oss. Om vi har för mycket i huvudet blir det till slut kortslutning. Vi behöver du städa i hjärnkontoret och fokusera på det vi behöver och lämna det vi inte behöver.


Det finns en mängd av olika meditationstekniker. Jag kommer att använda en del av de, men flesta har samma syfte, att få oss gå ned i varv och må bra!
Det finns idag  många studier och forskning som visar att meditation påverkar bl.a vår hjärna på ett positivt sätt.
T.ex så påverkas kroppens signalsubstanser och hormoner vilket gör att vi får minskad stress och oro, bättre sömn, lättare att ta rätt beslut.

Man har också vetenskapligt sett att Hippocampus expanderade som hjälper till vid inlärning och minne.
Amygdala ( Fight and flight) i hjärnan aktiveras vid ångest, rädsla och stress förändrades i gruppen som mediterade då den delen av hjärnan blev mindre.
Det finns en mängd av positiva effekter av att meditera regelbundet. Bara att googla :-)
Vinsten du får av att avsätta en liten stund i stillhet är så stor.
Ta dig den tiden.