Doterra- eteriska oljor

DOTERRA- ETERISKA OLJOR

Jag har använt Doterraoljorna i flera åroch jag  tycker de  bli bara bättre ju mer jag arbetar med dem.  Alla oljorna är essentiella och kan hantera väldigt många av dina hälsobekymmer. Vissa av oljorna tar man oralt, en del smörjer man in i huden och vissa andas man in eller har i en diffuser.

Medan vissa ser eteriska oljor som en ny trend, är användningen av växtextrakt och växtbaserade produkter djupt rotade i tidigare traditioner. Forntida civilisationer använde växter för saker som aromaterapi, personlig vård, vårdpraxis, religiösa ceremonier, skönhetsbehandlingar och matlagning.

Det är viktigt att notera att inte alla eteriska oljor är skapade lika. Renheten hos en olja kan ändras beroende på geografisk plats, destillationsmetoder, väder och andra faktorer. Dessutom, oavsett hur väl en växt väljs, vårdas och skördas, kan kvaliteten på en eterisk olja antingen bevaras eller förstöras under destillationsprocessen. På grund av den uppmärksamhet på detaljer och precision som krävs vid destillation, blir det mindre av en process och mer av en konstform. Destillatörer måste vara noggranna och vara noga med skördemetoder, temperaturer, tidpunkt för destillation, mängden tryck som används etc.


Den exakta processen för att producera en eterisk olja kommer att variera beroende på vilken typ av växt oljan kommer ifrån. Grundtanken är dock att växter går igenom en specifik destillationsprocess med hjälp av speciella maskiner för att separera den eteriska oljan från dess växtdelar. Den eteriska oljan gömmer sig inom olika delar av växten, ofta i mikroskopiska mängder. Under destillationsprocessen kommer maskineriet att separera den eteriska oljan från dess ursprungliga växtdel. Till exempel, när citrusoljor produceras, används maskiner för att separera den eteriska oljan från skalet på frukten.I antiken använde människor eteriska oljor och växtdelar för att förbättra sin hälsa och sitt välbefinnande. Eftersom eteriska oljor kan användas i en rad olika appliceringsmetoder, har de länge varit ett populärt val för dem som vill behålla ett liv i välbefinnande.Eteriska oljor erbjuder en mängd olika fördelar och varje individ upplever användning av eteriska oljor på sitt eget sätt. Eftersom eteriska oljor är så olika kan de vara till hjälp för att upprätthålla välbefinnande, söka alternativa fördelar eller för att möta personliga behov. Att använda eteriska oljor för att stödja en välbefinnande livsstil har blivit populärt eftersom det tillåter användaren att skräddarsy upplevelsen efter sina specifika önskemål och behov, snarare än att nöja sig med en generisk lösning.

Tillgodose dina behov med eteriska oljorMed unika kemiska strukturer har varje eterisk olja en mängd olika fördelar för användaren. Vissa eteriska oljor har lugnande och jordande egenskaper, medan andra är kända som energigivande eller upplyftande. När vi går igenom en rad känslor under en enda dag kan eteriska oljor hjälpa oss att hantera och upprätthålla välbefinnandet.Den kemiska designen av en eterisk olja ger den specifika fördelar som är unika för varje användare. Vissa eteriska oljor ger en lugnande känsla till huden medan aromen av eteriska oljor också kan bidra till att ge upplyftande känslor.Vårt luktsinne kan producera kraftfulla, fysiologiska och känslomässiga reaktioner.