Trollbord

Jag är ibland ute och reser med bordet. Tur det är ett litet bord när jag åker tåg :-)

Trollbord


Sedan gamla traditioner, från 1600talet i Värmland har dessa Trollbord tillverkats. I början av 1930talet lärde en trollgubbe, som kallades KvestLars, ut konsten att tillverka trollbord till Göte Henrikssons far. Göte gjorde sitt första trollbord i början av 50talet som hans far fick låna, då det gamla trollats sönder och samman.


Jag köpte aldrig något bord av Göte. I vårt förråd bland min sambos grejjer hittade jag ett träbord med tre ben. Jag startade upp bordet med hjälp av en väninna som hade erfarenhet av att jobba med trollbord.


Idag har jag både nya och gamla kunder som vill sitta med bordet för att på så vis få kontakt med nära och kära på andra sidan. Jag jobbar egentligen precis som vid en vanlig seans, får kontakt, beskriver anden så som den beskriver sig för mig. Jag får känslor i min kropp om hur personen var när den levde, en lugn och trygg person eller kanske sprallig och full av energi. Jag kan oftast känna krämpor och även hur personen gick över. Om det var en lugn och kanske väntad övergång eller motsatsen, oväntad och hastig.


Bordet bekräftar det jag påstår med att lyfta på JA-benet, eller dementerar med att lyfta på NEJ-benet. Sittern kan också ställa egna frågor som bordet besvarar med Ja eller nej. Det finns också ett tredje ben, det är det så kallade räknebenet. Det använder man då man vill t.ex ha namnet på anden som kommer. Då lyfter bordet på det benet 1 gång för bokstaven A, två ggr för bokstaven B osv.


Bordets sätt att röra sig kan också visa hur anden var då den levde. Om anden var en glad person med mycket energi så brukar bordet röra sig mycket, man brukar säga det dansar.

Man kan också få en kram från bordet, eller snarare från kontakten från andevärlden. Då lägger sig bordet i sitterns knä :-) Jag tycker detta är ett underbart sätt att förmedela kontakter från andra sidan, dock inte det snabbaste. Kan ibland ta tid med bokstavering mm Men det kan vara väl värt att vänta in. När kontakten sedan är igenkänd, sittern kanske fått svar på frågor och jag fått förmedla budskap, då sprider det sig en härlig känsla och energi i rummet man sällan brukar glömma.